Högt spel och finanskris slutade i självmord för tysk miljardär

Han var Tysklands femte rikaste man. Industrimannen och miljardären Adolf Merckle. Men han spekulerade friskt på marknaden: ”Jag är en daytrader, sa Merckle en gång i en intervju”.  Han fastnade på fel sida av vadslagningen kring vartåt Volkswagen-aktien skulle ta vägen. Blankade när den sen istället rusade i höjden på grund av Porsches uppköp. Det, tillsammans med att finanskrisen gått hårt åt hans företagsimperium, fick bankerna att krypa närmare och kräva in sina panter. I måndags ställde sig Merckle  framför ett framrusande tåg, några hundra meter från sitt hem i södra Tyskland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s