Lättnad på räntemarknaden

Nu har bankerna inte längre några argument att inte sänka boräntan mera. De kan inte längre skylla på ”finanskrisen”. Snart skyller de väl också dåligt väder på ”finanskrisen”. De korta marknadräntorna har nu närmat sig Riksbankens reporänta och ränteanalytikern Charlotte Asgermyr säger till TT snitträntan för de svenska bankernas upplåning på tre månader fallit till 2,03 procent, och beskriver det som ”en betydande nedgång under en ganska kort tid”.

Handelsbanken erbjuder t ex 3-månadersränta för 3,15% officielt. Säg att de ger en rabatt på kanske 20-30 punkter, då har de alltså en marginal på cirka 90 punkter. Det är bra betalt för besväret att passa pengarna vidare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s