Victoria slog ut Saab

Tänk, en dag utan domedagsnyheter om Saab. Till och med DI skriver lika mycket on förlovningen idag som de vanligtvis ägnar åt Saabs dödskamp.

Annat på P3 Nyheter. 14-sändningen saknade helt nyheten om Victoria och Daniels förlovning. I 18-sändningen kunde man höra dem resonera om att ”det varit svårt att avgöra om detta var en nyhet eller inte, men vi kom fram till att det ändå berör många”. No shit… Även för republikaner är detta den största nyheten idag. Nyheten berör väldigt många svenskar. På så många fler sätt än man kan tro.

Frågan är om inte detta kan betyda ökad chans för den sittande regeringen att bli omvald. Om en majoritet av befolkningen är glada i hågen, och regeringen lyckas sola sig i denna glans, så går det att indirekt vinna politiska poäng på den nationalistiska yra som då kommer råda. Det kommer finnas mindre mentalt utrymme i folksjälen för att ifrågasätta det rådande. Få vill då ifrågasätta Kungahuset, och bland riksdagens partier är de borgerliga minst republikanska. Dessutom kan ”sluta upp bakom flaggan”-effekten öka respekten för de som representerar landet och på så vis även regeringen.

Riksmarskalken Ingemar Eliasson erkände indirekt bröllopets betydelse för valet genom att i SVT ikväll säga att det inte bör hållas för nära valdagen. Annars har har även Corren resonerat i dessa banor:

”Ett kungligt bröllop strax före valet 2010 är (M)umma för Reinfeldt & Co. Mona Sahlin får sikta in sig på valet 2014.”

Och så här uttrycker sig en (S)-bloggare om saken:

”Till och med FRA lagen och utförsäljningen av statliga företag kan glömmas i ett nafs när Viktoria och Daniel gifter sig!”

Säg inte att detta är en nyhet bara för rojalister!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s