Billigare fritidshus i framtiden

Allt färre svenskar köper fritidshus – försäljningen har minskat med över 30 procent på 20 år. Enda undantaget är åldersgruppen 60+, visar en undersökning som SCB gjort åt SVT:s Rapport. Antalet fritidshusköpare har minskat mest bland dem upp till 30 år, där antalet mer än halverats.

Unga behöver alltid någonstans att bo, alltså finns det ett golv för efterfrågan på förstaboende. Men andraboende kan man vara utan. Håller utvecklingen i sig, betyder det att priserna  på fritidshus kommer utvecklas sämre än priset på förstaboende framöver. Det kommer bli allt billigare att köpa fritidshus, fram till den nivå då tillräckligt många yngre anser sig ha råd med det, och vi hamnar i jämnvikt igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s