Rea på renovering

Viss renovering kan löna sig inför en försäljning. ROT-avdraget ger halva priset på arbetskostnaden. Så den som vill renovera för att höja värdet på bostaden  väljer då lämpligen förbättringar som SYNS och UPPLEVS på visningen, och för att få mest pang för pengarna, väljer man helst arbetsintensiva instatser (dåju ROT-avdraget gör det billigare).  DI har hämtat in åsikter om vilken typ av försäljningsrenovering som lönar sig bäst:

”Det optimala är invändig målning av väggar och snickerier, särskilt om man har 90-talsfärger eller om barnen har kört med sina leksaksbilar på väggarna. Det lämpar sig väl för rotavdrag”, säger Pär Gunnarsson på Fastighetsbyrån i Bromma.”

”Jag tog in offerter i september på att göra om vårt badrum. Då skulle det kosta mellan 130.000 och 160.000 kronor. Häromdagen tog jag in nya offerter. Nu är det billigaste erbjudandet 70.000 kronor. Så jag tänker passa på medan det fortfarande är lätt att få tag på hantverkare och lägre priser”, säger Björn Gunnelöf på Vi i Villa.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s