Hög på låg ränta

Ser just nu ett program i trean om hur det är att röka på. Vi vet i alla fall vad effekten blir när Hemnetknarkare med svåra abstinensbesvär släpps ut på marknaden med rekordlåg ränta i blodet: priserna går upp igen!

Trots ett rekordstort utbud, så ökade bopriserna i februari. Många som inte lyckades sälja i höstas, går nu ut igen i mer gynnsamma vatten. Och en del som velat flytta men inte vågat, ger sig också ut på marknaden.

Men, hur länger vara effekten av räntedrogen? Just nu måste ju de som ger sig in i en bostadsaffär som de inte ansåg sig ha råd med för några månader sen (då räntan var betydligt högre) räkna med att bo i ett år och sen dö. För dessa låga räntor är ju ett exceptionellt undantag. Inget annat. Men, människor är inte rationella. Återigen bevisat, tack vare senaste Mäklarstatistik…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s