Även döda katter studsar uppåt

Nouriel Roubini varnar för att den senaste tidens börsuppgång bara är en ”dead cat bounce” (även döda katter studsar uppåt en bit om de faller ned till marken från toppen av en skyskrapa…). Krisen är så djup att företagens resultat inte kommer återhämta sig så snabbt som optimisterna hoppas, Roubini menar att trendkruvan på börsen fortfarande pekar nedåt. Botten är inte nådd:

”Dear investors, do enjoy this dead cat bounce and bear market sucker’s rally; most likely most of you will jump the ship as soon as this rally loses its steam; and your attempt to jump ship will make the next round of the bear market bust even faster. Today short-selling covering is leading to a more pronounced bear market rally; at some point in the future the capitulation of investors trying to sell their equities at the peak of the latest bear market rally will make the next round of the bear market bust faster and more pronounced. So, don’t wait too long until you jump ship while the financial Titanic hits the next financial iceberg: you may get squeezed and crashed in the rush to the lifeboats.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s