Klart vd ska få sitt lördagsgodis!

När man var liten fick man höra att man måste vara snäll och uppföra sig, för annars får man inga julklappar av tomten. Fast efter några jular fattade man ju att det spelar ingen roll hur busig man varit under året, tomten kommer med julklappar ändå.

Å när man var liten fick man höra att man måste borsta tänderna ordentligt under veckan om det ska bli något lördagsgodis. Men efter ett tag fattade man att lördagsgodis får man ändå, det är bara att säga att ”idag är det lördag, så då är det dags för lördagsgodis!”

Så det kanske inte är så konstigt att styrelser och vd:ar tycker det är helt okej att dela ut och ta emot bonusar trots att företagen går dåligt.

Senare i livet fick en del vd:ar höra att om de gör ett extra bra jobb under året, så det går extra bra för företaget, så får man bonus. Men efter att man fick den där bonusen ändå, även om det gick dåligt för företaget, så förstod man att bonus det får man ju alltid ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s