Jag hade behövt lite homestaging igår…

…för att kunna se skogen för alla träden när jag var på villavisning. Nyttan av homestaging blev så tydlig!
När jag kom ut från huset sa jag till min fru att det var ett sjukt dåligt hus. Men vaddå, svarade hon, det var ju stort och rymligt med bra planlösning. Men, sa jag…”så mörkt, så trångt det var, så kyffigt…”
När vi analyserade vad det var som fick mig att känna så, så kom vi fram till att det var övermöblerat, stökigt, mörka tapeter och brist på fönster som låg bakom. Men så fanns det en sak till. Jag var negativt inställd från början. Jag såg bara bristerna. Jag tyckte utgångspriset var för högt, kändes lite kaxigt av mäklaren. Jag räknade alltså med att det skulle vara mer eller mindre perfekt, eftersom ett sådant hus inte ska kosta så mycket mer än så i normalskick. När jag då hittar sunk och skabbiga ytskikt, så blev det lite av en sport att hitta alla grejer med huset jag kunde racka ned på och raljera över, eftersom jag ändå inte såg mig själv som blivande ägare till huset. Jag skulle ju inte ha råd med den prislappen… Tänk om mäklaren satt priset lite lägre bara, då hade jag kunnat drömma om att kanske ha råd (och ge budgivningen en skjuts i början), och så hade jag nog hellre gått och letat fördelar, sett möjligheterna!
Fast jag hade nog ändå studsat på de äckliga hårtesterna som hängde kvar på en krok vid husfruns handfat. Verkar som att hon klipper av sitt hår och sparar till att fläta det till en peruk… det var lite på fel sida gränsen av ”privat” för att lämnas kvar i inredningen. Kunde inte mäklaren tagit en runda först och kollat att det värsta äcklet var bortrensat från huset? Kunde inte mäklaren försökt få dem att rensa ur garaget och källaren från de senaste decenniernas alla överblivna möbler som låg huller om buller på varandra? Det gick inte att komma fram, (den stora) källaren kändes trång… Och varför tände de inte en brasa i kaminen (som enligt protokollet funkar!), när det var en så kulen och ruggig mars-söndag? Varför fanns inga levande ljus som gjorde att det kändes mindre mörkt i vrårna? Varför var de tvungna att ställa fram två flaskor vin på den sunkiga diskbänken? För att ge känslan av att här bor en alkoholist?
Och detta var den ”fina” mäklaren här i Bromma som stod för visningen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s