Bankerna är ögontjänare vid räntesänkning

Apropå dagens styrräntesänkning och snabba reaktioner från storbankerna (alla utom Swedbank som inte sänker alls!):

Finansinspektionen har kommit fram till att bankerna är dåliga på att sänka sina utlåningsräntor när marknadsräntorna går ned, däremot är de snabba på att haka på Riksbankens styrräntesänkningar. Antagligen ”sparar de sig”, och sänker när det syns (när media har ögonen på dem), och struntar i att sänka när det inte finns något strålkastarljus på dem (marknadsräntornas förändring är långt ifrån lika uppmärksammade och lätta att förmedla via massmedia).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s