Hemnet ohotat – än så länge

Hemnet har relanserats. Nya Hemnet är ett svar på de andra bosajternas frammarsch, en förbättring som tvingar uppstickarna att bjuda på mer än ”samma sak som Hemnet fast bättre”. För nu är Hemnet lite bättre. För utmanare som Booli, Bovision, Boliga och Bospindeln gäller nu att ännu tydligare erbjuda mervärden i form av innehåll och tjänster som Hemnet inte tillhandahåller, om de ska kunna ge sig in i kampen om bostadssurfarna på allvar. Och eftersom Hemnet är mäklarägt kommer Hemnet nog aldrig att bli riktigt användarvänligt, i bemärkelsen att man i första hand tänker på vad konsumenterna vill ha. Man kommer nog tyvärr censurera bort bra utvecklingsidéer som kan tänkas ge mäklarna sura uppstötningar. Alltså finns det alltjämt en nisch för utmanarna att exploatera: att tydligt ställa sig på bostadsköparnas och bostadssäljarnas sida!

Det som verkligen skulle få en konkurrent att ta marknadsandelar vore om man lyckades med konststycket att få in mäklarobjekt som av någon anledning inte dyker upp på Hemnet. Det skulle räcka med ett litet antal för att skada bilden av att ”på Hemnet finns allt”. Det är ju den egenskapen som gör att Hemnet är störst, och med all säkerhet kommer fortsätta dominera så länge som alla mäklare och så gott som alla objekt (idag allt utom Blocketannonser och Kronofogden) finns under dess paraply.

En reaktion på ”Hemnet ohotat – än så länge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s