Sockerfri tandkräm

”Lördagsgodis”, vilket koncept!

Det viktigaste för tandhälsan är ju att inte sprida ut måltider, mackor, juice, och frukt för mycket under dagen utan koncentrera intaget till några få gånger, så tänderna får vila upp sig mellan syreattackerna. Eller nåt sånt. Så egentligen kunde man väl passa på att äta godis efter maten om man ville? Men gud så omoraliskt! Långt ifrån Luther… Så vi kör också med ”Lördagsgodis”-konceptet hemma. Lurar i våra barn samma myter som vi blev intutade. En vacker dag står jag säkert också där och förmanar dem att ”inte bada direkt efter maten, det är inte bra för att…” och saknar motivering. Det bara är så! (”Min pappa sa så till mig”, är nog bästa förklaringen).

I Spanien är man betydligt mer liberal, i alla fall i inställningen till godis. I varenda affär vi besökte erbjöd den snälla expediten minst en klubba eller karamell till var och en (inklusive Hanna som är blott dryga året). Till och med på apoteket fick de klubba, med apotekets ”röda korset”-symbol på omslagspapperet.

Men det har inte spårat ut helt och hållet. Man kunde faktiskt få tag på sockerfri tandkräm för barn:

"sin azúcar"=utan socker
"sin azúcar"=utan socker

Åtminstone jag börjar undra: hur vanligt är det annars med socker i spansk tandkräm?

Livet i Spanien är långt ifrån Lutherskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s