Dåligt blir bra på swedbanksvenska

Swedbanks vd Michael Wolf skriver i delårsrapporten som kom idag att:

”I Sverige har vi under kvartalet tagit en mer konservativ hållning inom nyutlåning till bostäder. Detta är en följd av att det låga ränteläget lett till en prisuppgång som riskerar att öka återbetalningsrisken när räntan höjs. Detta har lett till att vår andel av nyförsäljningen har minskat.”

Det är en snygg omskrivning för att ”vi har så hög ränta på bolånen eftersom vi har dyrare upplåning än konkurrenterna och inte vill försämra våra marginaler, så vi tar bättre betalt av kunderna än våra konkurrenter”…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s