Just nu är glaset halvfullt

Idag är den officiella ”vi tror på framtiden-dagen”, här ett axplock nyheter från morronen för alla som gillar att se glaset som halvfullt:

-Svenskarna har en alltmer positiv syn på den ekonomiska utvecklingen, det visar den senaste mätningen från Svenskt kvalitetsindex.

-Priserna på bostadsrätter och småhus steg betydligt mer än väntat under tredje kvartalet, enligt SBABs senaste mäklarbarometer.

-SKFs delår tolkas positivt.

-Apple går bättre än väntat, både Mac och Iphone säljer allt bättre.

-Att det i världen råder framtidstro för ekonomin återspeglas i det höga oljepriset som nu är uppe över 80 dollar per fat, högsta noteringen på ett år.

Även regionalnyheterna bjuder på optimism:

-Vattenfalls satsning på att bygga vindkraftverk i Fredrika i Västerbottens inland har skapat sådan rusch i samhället, att det råder nästan matbrist.  ”70 anställda ska ha mat tre gånger om dagen, och man diskuterar att forsla mat från Åsele”, säger Bert-Rune Dahlberg, kommunalråd.

– i SVTs regionalnyheter för Dalarna såg jag igår ett inslag som handlade om hur otroligt bra det går för regionen trots lågkonjunkturen.

Ingen kan klaga över att det saknas positiva vinklar av verklighetsbilden just nu. Optimismen vilar dock på bräcklig grund. Räcker med något bakslag, för att glaset åter ska kännas halfullt igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s