Först in, först ut – ont om tid på krogen

Var precis och käkade på B.A.R. på Blasieholmen (Sthlm). God mat, skön bistro-känsla och trevlig personal. Men. Vem fan kom på att man skulle stressa gästerna med en tidsgräns för hur länge man får sitta till bords?
Vid bokning fick vi höra att ”man får bara sitta i 2,5 timme”, sen måste man gå. Hovmästaren upprepade detta vid ankomst. Och när vi påtalade att detta kändes lite onödigt stressande, fick vi höra att ”det är vår policy att upplysa om 2,5-timmarsregeln tre gånger så att det inte uppstår några missförstånd”.
Ursäkta, men vad utgår de från att deras klientel är för sorts människor?
Döva hemlösa? Upprepa flera gånger så hör de till slut att de inte får sitta här och dröna hela kvällen…

Nåde den som sitter här för länge

Nåde den som sitter här för länge

Om krögare så här långt i historien klarat sig utan den typen av tidsfascism och ändå fått bokningarna att gå ihop, varför klarar de inte av det på B.A.R.?
Inte ens McDonalds har en fastställd tidsgräns för sina gäster. McD klarar av att få oss lätta på rumpan med mer subtila medel än så.

Förresten, vad händer om jag blir sugen på lite mer mat efter två timmar och en kvart? Får jag inte beställa mer då?

Man känner sig inte hjärtligt välkommen tillbaka när man får känslan av att bara vara en kugge i maskineriet, en i mängden av munnar att mätta och ta betalt av. Synd på så bra mat, krogmiljö och service, att regin bakom är tidsstudiemänniskor som inte har vett nog att dölja sin fyrkantiga läggning.

Vi gick efter två timmar, fem minuter och tjugo sekunder. Får vi en guldstjärna för det?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s