Jag vill också ha en Tapanayki-häll!

Det var alltså fler än jag som hajade till när jag läste om paret som lagade mat på den perfekta Tapanayki-hällen i den perfekta vindsvåningen med den perfekta underjordiska bastun i DN Bostad i fredags.

”Vindsvåningar har blivit ett sätt att leva”, löd den illa dolt provocerande rubriken.

Och som artikeln provocerat… Värsta åsiktsstormen på nätet, enligt Resumé och Dagens Medias bevakning av affären. Roligast är dock att läsa Realtid.se´s bevakning av storyn. De går på djupet både i rapporteringen om det berörda paret som öppnade upp dörrarna för DN Bostad, men ger sig även på Henrik ”ljust och fräscht” Schyffert som anklagas för skenhelighet när han fradgar på Twitter:

”hur i helvete kunde DN släppa igenom detta?”; ”Jag har plöjt hundratals lökiga inredningstidningar sista månaden. Men det här tar priset”; FUCK OFF ERIC TOUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!” osv.

Klasskampen väcks till liv när Åsa Lindeborg förbereder revolution på Aftonbladets kultursida:

”När arbetarrörelsen inte längre lyckas elda några massor mot privilegiesamhället, kan DN Bostad aningslöst bli den nya agitatorn. Det tog 800 år för romarriket att falla, men en sån här publicering i veckan och vi kan räkna med vindvånings-ägarnas undergång innan mandatperioden är över.”

Men vad är det som skiljer denna inredningsporr från allt som går att läsa varje månad i senaste numret av Residence, Sköna Hem eller Hoom?

Kontexten. Eftersom det står i DN, så sticker det i ögonen.

I Studio Ett bemöter DN Bostads redaktör Bo Westmar kritiken och försvarar publiceringen med att det är svårt att hitta inspirerande hem i ettor i förorten. Kanske hade han läst parodin ”Andrahandsetta i närförort har blivit ett sätt att leva” innan han sade så:

”…Den fasta inredningen i köket är diskret med sofistikerad. En vit mikrovågsugn av märket Kenwood och kylskåp från Matsui årgång 1994 avger ett förvånansvärt svagt brummande läte…”

Ett inredningsreportage som idag fått en litterär uppföljning genom att sunkige kusinen från landet kommer på besök och besudlar den perfekta lägenheten.

Faktum är att DN-artikeln också satte igång min egen fantasi. Jag blev nyfiken på Eric och Sara som bor i lägenheten. Inte avundsjuk, arg eller bitter. Bara nyfiken. På vilka som lägger så stor vikt vid att omge sig av exakt de rätta inredningsdetaljerna och lägger så stor vikt vid sitt boende att de redan känner suget efter att göra om ännu en vindsvåning.

Nu förstår jag varför jag fastnade så vid den där artikeln.

Jag såg ju en bild av mig själv skymta förbi där vid teppanyakihällen i Vasastan.

3 reaktioner på ”Jag vill också ha en Tapanayki-häll!

    1. Ne4r man ff6rst kontaktar sin me4klare ff6r ett boassdtff6rve4rv i Stockholm, e4r det viktigt att inte vara ff6r ivrig. Det finns alltid nya objekt och att investera summan det kostar i ett objekt man inte e4r se4ker pe5 kan vara en de5lig ide9. Me4klaren fe5r ste4ndigt in nya le4genheter eller lokaler och ifall du bere4ttar var i Stockholm du vill bo se5 kan Me4klaren he5lla koll pe5 marknaden och leta efter objekt som kan passa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s