Svenskarna vill strypa utlåningen

Demoskop har gjort en undersökning på uppdrag av SEB, som visar att 62 procent är för skärpta amorteringskrav, och så många som varannan tycker det vore bra med begränsning av räntevadrag. Särskilt förvånande är att 37 procent av de med bostadslån instämmer med det senare. Indragna räntevadrag skulle ju innebära en retroaktiv ekonomisk käftsmäll för de som sitter på tunga bolån, alltså många i storstäderna. Frågan är vad undersökningen skulle visa om man bröt ned siffrorna på svarande i Stockholm, Göteborg och Malmö?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s