Just do it!

Jag rev ut artikeln ur DI Weekend. Tänkte spika upp den på väggen. Men kom på att det var smartare att länka till den på bloggen. Jan Gradvall har skrivit några rader om skillnaden mellan att bara ha en bra idé och att faktiskt se till att den blir genomförd. Den skillnaden är ofta enorm:

”Att hitta människor som är bra på att kläcka idéer är inte särskilt svårt. Däremot är det mycket, mycket ont om människor som har tålamod och disciplin nog att se till att slutresultatet håller allt vad idén lovade.

Idéer är ingenting. Genomförandet är allt.”

Varför blev jag så berörd av detta?  Därför att jag alldeles nyligen bestämt mig för att bli bättre på göra verklighet av mina goda idéer. Och jisses vad jag upptäckt att det är ett sjuhelvetes arbete som ligger bakom den långa resan från en bra idé till ett lyckat resultat.

”You’ve got big dreams? You want fame? Well, fame costs. And right here is where you start paying – in sweat!”

En reaktion på ”Just do it!

  1. Jag har förverkligat många av mina idéer; startat skivbolag, blivit en int. erkänd haikupoet, mitt arbete har oxå varit min hobby så visst går det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s