Eurovision – patriotism och globalisering på samma gång

Under Eurovision Song Contest – ett av få tillfällen då det är okej att låta patriotiska känslor svalla – är det för vissa länder extremt viktigt att visa upp sig på styva linan. Samtidigt är ESC ett bra exempel på hur globaliseringen bryter upp nationsgränserna inifrån. Azerbadjzans ESC-vinnande bidrag (som är grymt bra!) var t ex till största del svenskt. De svenska låtskrivarna var inhyrda av ett ukrainskt team som den azerbadzjanska delegationen outsourcat uppdraget till (mer i Gomorron Sverige).

Uppdatering: läser nu i DN att Eurovision kan växa till världsschlager.

En reaktion på ”Eurovision – patriotism och globalisering på samma gång

  1. Du har en stor och trogen skara fans i Värmland, och vi är många som undrar varför du inte har en permanent plats i morgonsoffan. Sedan har vi heller inte kunnat undgå att notera att du varit väldigt lite i rutan tills alldeles nyligen, vilket har gjort att det har varit svårt att gå upp på morgnarna. Det har ofta blivit att man har känt att det inte har funnits någon mening med att kliva ur sängen, vilket i förlängningen lett till att det är många här i trakten som blivit sängliggandes i långa perioder. Vi hoppas att du framöver skall förgylla våra morgonstunder åtminstone sju dagar i veckan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s