Mais, qu’est ce que c’est avec la France?

Frankrike har lägst odds hos spelbolagen inför Eurovision-finalen. Visst, en fager fransos med rösten på sin sida, men vill verkligen Europa ha Kristina från Duvermåla-schlager? Då kunde vi ju gett dem Jöback…

Men DN´s Hanna Fahl ser vad det handlar om:

”Riddarhåret med kindbenen! Fabulöst kitschigt producerat med vulgär soluppgång i bakgrunden, och han har en hypersexuell operautstrålning att döda för! Pressrumsapplåder från många håll till sluttonen. Fahl på festival tror att vi just hörde segraren.”

Enligt lagen om ”massans klokhet” borde alltså Frankrike vinna. Låtom oss hoppas att ”wisdom of the crowd” inte stämmer i detta fall. Jag hoppas på Saade (även om jag tycker han skulle spänna av och le mera), skulle inte vara ledsen om det blev Irland (men deras tonåriga nummer är för bra för att röstas fram av Europas samlade baginboxare) eller Moldavien (tänk dig lite för mycket vodka och ett folktomt dansgolv på Hotel Intercontinental i Chişinău, och detta är suveränt!)  och tror på Finland (charmig kille med gitarr, står verkligen ut i mängden). Men det blir väl nån från ett land som slutar på ”-jan” eller -”nia” som man inte kunnat gissa sig till eftersom man har för Eurocentrisk kulturimperialistisk musiksmak.

Den som håller sig vaken till midnatt får se…

För övrigt är Schulmans text om Manboy i dagens AB något av den skarpaste och roligaste Saade-analys jag läst på sistone!

Uppdaterad kommentar: Nu har jag hört Azerbadjan för första gången, och kan konstatera att den låten skulle jag skruva upp volymen på när den går på nattradion. Vacker låt, snyggt scenframträdande (fyrverkeriregnet…). De får gärna vinna, det vore hel ok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s