Alltid nyheter!

SR har startat en nyhetskanal på nätet och i mobilen – ”Alltid nyheter”. Testade den imorse på väg till jobbet, och måste säga att det var både lättlyssnat och informativt. Nyheterna var lite kortare och lite oftare (varje kvart). Tyckte mig också ana en något mer nätmålgruppsanpassad nyhetsvärdering: ”Spotify tjänar miljarder på Facebook-dealen” i nyheterna och däremellan gjorde Kris Boswell – tydlig men avslappnad programledare – t ex en intervju om Apple inför dagens presskonferens (som ju sen blev ett antiklimax för alla som trodde det skulle bli en Iphone 5 idag).

Radio 1 hade lätt kunnat göra på detta vis istället för det tradiga nyhetshjul med pliktnyheter som staplas på varandra på morgnarna utan minsta andrum och dynamik. Men det krävs uppenbarligen SR för att uppfinna hjulet på rätt sätt igen. Fortsätt så här, så lyssnar jag gärna imorgon också!

Men varför smyger sverigesradio.se undan den så att man måste ha förstoringsglas för att hitta den på webben? Om det är något Public Service-bolagen måste bli bättre på så är det att inse vikten av marknadsföring. Bra grejer säljer sig självt i längden, visst. Men varför vänta onödigt länge på att det ska hända?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s