Idag blev jag författare på riktigt

Nu är det på riktigt! Idag kom det ett rykande färskt förhandsex av boken budat hem till mig från förlaget. För första gången håller jag ett ex av ”Hög på Hus” i min hand och ser det konkreta resultatet av två års slit. Trots att jag vet vad som står på varenda sida, kunde jag inte låta bli att bläddra fram och tillbaka för att se hur texten ser ut ”på riktigt”. Det är något speciellt med hur orden och meningarna tar plats i den speciella form som enbart en bläddringsbar bok med en litteraturosande layout kan erbjuda.

Snyggt omslag av Johannes Molin, skarpt redaktörande av Ulrika Åkerlund och smart förläggande av Martin Kaunitz. Ni ska ha mycket cred för slutresultatet! Men framför allt ska jag nog tacka Emma för hennes tålamod. En make som smiter iväg för att skriva bok och fastnar vid datorn är inte alltid lätt att ha att göra med. ”Ska bara, ska bara, ska bara skriva en rad till innan jag är klar”, har jag väl sagt någon gång för mycket.

Med en riktig bok i min hand är det över för den här gången. Med en riktig bok i min hand känner jag mig nästan som en författare. På riktigt.

3 reaktioner på ”Idag blev jag författare på riktigt

 1. Hej Alexander!

  Haha, vad bra du skriver i din blogg! Jag hittade dig efter att ha googlat din bok som jag läste om i föräldrar och barn. Jag känner igen mig EXAKT i det du beskriver! Jag är också hemnet-knarkare! Letar bostad som jag vill renovera. Och längta till nästa. (Som tur är har jag min man som håller i mig lite där…)

  Den lägenheten jag bor i nu med min sambo och dotter hittade jag just på hemnet för 1.5 år sedan. Samma dag som jag såg den ringde jag mäklaren, som ordnade visningstid dagen efter. Ytterligare en dag senare var allt klart med påskrift av bankpapper, överlåtelseavtal mm mm. Och detta tom även fast min sambo aldrig ens hade sett lägenheten! Han var i Malmö den veckan och jag ringde honom och sa att jag hittat en lägenhet som jag älskar. Den mycket märkliga karln litar då så mycket på mig så att han går med på fullmakt utan att blinka. Jag tar alltså ett lån på 1 500 000 varav hälften på honom, utan att han blinkar! Och nej, vi är inte miljonärer 😉 Inte på långa vägar! Ungefär 6 månader senare sitter jag på hemnet igen. Renoveringen av lägenheten är ju klar och jag längtar. Till något annat!
  Jag bara måste läsa din bok 🙂
  Förlåt, det var inte meningen att skriva så långt men jag kände bara att jag var tvungen att berätta. Tyckte det var lite kul..

  Det jag egentligen hör av mig om är för att höra när boken kommer ut? Har du något datum eller är det ”någon gång i slutet på mars” som gäller?

  Mvh Lisa

  1. Hej Lisa,

   vad kul att få höra din berättelse! Och härligt att höra att du verkar ha träffat en kille som älskar dig så mycket att han låter dig hålla på…
   Hoppas att du (ni) lyckas med ev. försäljning och flytt, och att ni någon gång okcså hittar hem! (Även om resan ibland är själva upplevelsen…)

   /alex

   p.S.

   Boken är ute nu. bland annat finns det att köpa på adlibris vet jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s