Tid att njuta, tid att tänka

I sommar har jag förläst mig på böcker om hur man utnyttjar sin tid mer effektivt. Eftersom jag bloggar just nu, har det tydligen inte satt så stora spår.
Men en sak som fastnade efter boken ”168 hours – you have more time than you think”, är att ”parallella” aktiviteter om det går. Dvs, att göra två saker samtidigt (som inte konkurrerar om uppmärksamheten). T ex att lyssna på ljudbok medan man springer.
Men denna morgon var det så underbart väder och landskapet så vackert vid Byrums raukar, att jag bara ville njuta av morgonjoggen med bra musik i lurarna istället.

image

Unnade mig det, och blev ett springande leende.

image

Den här morgonen var som livet alltid borde vara.
Efter tidseffektivitetsböckerna läste jag till slut Bodil Jönssons ”Tio tankar om tid”. Och det där med ställtid är inte så dumt ändå…
Under den här effektivitetsbefriade morgonturen på Horns Kustväg kom jag till exempel på upplägget för min nästa bok. Jag kan säga så mycket som att den börjar vid en sjöbod en regnig dag på norra Öland…

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s