Schweiz kanske klarar sig från historiens skräphög

image

Nu när jag precis landat i Zürich, kommer jag att tänka på hur Nicholas Nassim Taleb i sin senaste bok ”Antifragile” hyllar Schweiz för sitt gräsrotsliknande demokratiska system. Landet är ju egentligen ett slags kantonernas ”EU”, vilket lämnar stort utrymme för självbestämmande. Taleb gillar ju också staden som koncept, egentligen allt som inte liknar klumpig  nationalstat som han menar är ”fragile” och riskerar hamna på historiens skräphög.
När jag ändå håller på att boktipsa från Edelweissens rike, läs Schweiziske Rolf Dobelli’s ”The art of thinking clearly”. En bra ”best of” smarta psykologiska insikter som ofta befolkar behavioral finance-böcker i Kahnemans anda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s