Dagens beslut: att bryta mitt nyårslöfte

Det har inte ens gått en dag av det nya året och jag tror bestämt att jag håller på att bryta mitt nyårslöfte (vilket jag nog inte blir ensam om). Jag skulle ju inte blogga så mycket. Men istället för att ”bryta ett nyårslöfte”, kan vi inte istället säga att jag byter ut det gamla mot ett nytt?

Jag har den senaste tiden blivit väldigt intresserad av hur det går till när alla små och stora beslut blir av i hjärnan. Varför vissa kan ske på rutin utan att man ens tänker på det, medan andra är nästintill omöjliga att komma till skott med. Är det förnuftet eller känslan som bör styra? Vilka beslut borde man ägna mer tid åt? Vilka mindre tid? Vilka borde man rent av försöka få bort helt från sitt liv? Och vilka saker borde tas upp till aktivt beslutsfattande? Några av de frågeställningar som jag hoppas ska dyka upp här på bloggen genom inläggen ”Dagens beslut” framöver. Ibland med djupare analys och reflektion, ibland bara en kort rad eller bild som jag för stunden inte riktigt vet vad den säger om mitt beslutsfattande.

Mitt nya nyårslöfte: 2014 ska jag bli mer rationell och fatta smartare beslut i livet. I denna blogg är du välkommen att följa min resa på vägen till det perfekta tänkandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s