”Lyxfällan”-Charlies dyra råd inte alltid goda

Idag ser jag att ”LyxfällansCharlie Söderberg har helsida i Expressen i samarbete med ”Dina Pengar”. Verkar vara en stående grej. Idag får man ”Lyxfällan-Charlies 7 steg till ditt drömliv”. Executive summary: man ska drömma, sätta upp mål, delmål, och sen genomföra sina mål. Svårare än så är det inte!

Frågan är hur mycket mer man får lära sig när man går hans kurs ”Balansekonomi” för 18 500 kr. Rimligtvis borde man få lära sig det han lärt ut i teve, nämligen att aldrig, aldrig, aldrig köpa saker på avbetalning med konsumtionskrediter!

Definitionen på ironi: att han själv erbjuder den möjligheten för att finansiera deltagande på kursen (”SEB erbjuder dig ett förmånligt lån till din utbildning hos Balansekonomi till en rörlig ränta och utan säkerhet.” till 8,5% ränta!)

Men det kanske är undantaget som helgar medlen, för att kunna erbjuda så många som möjligt chansen att få sitt ”drömliv”? De egna affärerna i företaget Balansekonomi lär heller inte må dåligt av så många kursdeltagare som möjligt.

 

Förresten, varför gav han i ett avsnitt kvinnan med alla dyra märkeskläder rådet att gå till loppis med alltiphopa? Hon skrapade bara ihop kaffepengar på det. Hade hon sålt Gucciväskan på Blocket istället kunde den och de andra kläderna gett henne många tusenlappar. Men den försäljningen hade tagit för lång tid för att bli bra teve. Så kolla gärna på ”Lyxfällan”, det är underhållande teve, och i grunden ett klokt perspektiv på det där med att inte skuldsätta sig för mycket. Men köp inte allt du ser.

 

Framför allt, låna inte pengar hos banken för att bekosta en kurs i privatekonomi…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s