WHO: ”Jordens undergång är inte nära”

”Fas 6 innebär absolut inte att vi närmar oss världens undergång”, säger WHO-chefen Margaret Chan enligt den spanska tidningen El País. Hon betonar att WHO inte är ute efter att skapa panik:

” Fas 6 innebär inte att alla länder kommer att drabbas vid samma tidpunkt, inte att alla sjuka personer kommer att dö. Inte heller att alla kommer att smittas i de länder som drabbats av viruset”, säger Chan.

Nä, va bra. Alla kommer alltså inte dö. Hela mänskligheten kommer alltså inte raderas ut på en gång. Några människor blir kvar.

Tack WHO, för de lugnande orden!

Allvarligt, kan ingen lära dem att kommunicera? Liksom EU´s hälsokommissionär som nyligen sa att det inte finns någon anledning att gripas av panik!

När myndighetspersoner säger att ”det inte finns någon anledning att gripas av panik”, det är just då man ska vara orolig!!!

Nu är jag inte orolig, och jag tror att WHO och kommissionären bara låter munnen pladdra på utan att tänka sig för. Så snälla, väg orden lite bättre på guldskålen framöver om ni inte vill skapa panik bara genom att öppna munnen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s