Läs detta innan du blandar egen handsprit!

De sa på apoteket att handspriten är slut i hela Stockholm. Igår dog en man i riskgruppen i sviterna av sin svininfluensa i Västerås. Men innan vi drabbas av mer panik och börjar tillverka handsprit genom att blanda in vodka i pumptvålen, så kan vi komma ihåg att det vanligtvis dör mellan 1000 och 2000 personer i ”vanlig” influensa i Sverige varje säsong. Men eftersom det är ”vanligt” så är det ingen nyhet. Men även ”ovanliga” dödsfall som vittnar om en kanske farligare utveckling för folkhälsan har svårt att konkurrera ut svininfluensan från nyhetsplats. SvD´s medicinreporter Inger Atterstam sätter svinpaniken i perspektiv, i denna läsvärda artikel:

”Samma dag som Uppsalabon avled dog tre spädbarn några avdelningar bort på samma sjukhus, Akademiska sjukhuset i Uppsala, av resistenta bakterier. Om detta skrevs inga pressreleaser, gavs ingen presskonferens, framfördes inga beklaganden till de drabbades familjer från någon minister.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s