Hur mycket kan man pruta på boräntan?

Beror naturligtvis på hur pass intresserad banken är av att få nya bolånekunder just nu. Från tid till annan varierar det vilken bank som prisar in sig respektive medvetet prisar ur sig från marknaden. När jag skriver här nedan att jag själv erbjudits 1,30 på 3 månader och 1,48 på 1 år, så har min kompis inne i stan (med jämförbar låneprofil) i en annan bank erbjudits 3 månader till 1,20% och binda i ett år för 1,29%. Enda sättet att verkligen pruta är att kunna göra allvar med hotet om att gå till en annan bank istället (vilket jag inte kan då jag ännu har en stor del bundet). Det i sig är ett mycket starkt argument för att ha allting så rörligt som möjligt, eller åtminstone undvika att ha flera olika bindningstider (då du alltid kommer att sitta fast i deras rävsax, utan att någonsin kunna hota om att ta alla dina affärer någon annanstans).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s