Årets mest felplacerade raggningsreplik

Kan inte glömma gårdagskvällens faddergala i TV4. En scen återkom till mig idag när jag höll på med något helt annat (packa ur matkassar ur bilen). Det var när Takidas frontman Robert Petterrson intervjuades av Agneta Sjödin om hur det är att ha fadderbarn. ”Det är bra typ, viktigt att bry sig och så”…plötsligt avbryter han sitt eget oengagerade tomma prat och lyser upp fullständigt:

”…jag, måste bara säga…du är så snygg Agneta!”

Där, precis där, drog man av kläderna på hela galagrejen. Under några pinsamma sekunder var hela välgörenhetsspektaklet naket på scen. Där blev det övertydligt hur svår konst det är att blanda glättigt med gravallvar.

Pausunderhållningen  blir ofta huvudnumret i sådana här sammanhang. Just när jag tittade igårkväll blev fattiga barn i Tanzania en transportsträcka tills det var dags att prata med Takida-Robert. När han dessutom bryr sig mer om att ragga på Agneta Sjödin än att ragga nya faddrar till barnen, då stängde jag av.

Inte för att jag är nån fin människa som spontant blir fadder ändå. Kanske behövs just denna typ av familjeunderhållning för att sådana som jag ska hala upp plånboken. Kanske behöver man skrika ut ”Hjälp de fattiga och vinn en Volvo V70!” för att jag ska ringa in en hundring. Men snälla, låtsas åtminstone att ni bryr er om den goda saken som insamlingen handlar om, så länge showen håller på. Ragga på Agneta Sjödin och räkna gagepengar kan ni göra efter att tevekamerorna släckts för kvällen.

(Förresten så var Takidas gitarrist Mattias Larsson rikigt bra när han talade om varför han blev fadder. Han var äkta. Han fattade varför han bjudits in till galan. Han intervjuas ungefär 17 minuter in i inslaget, och vid cirka 18 minuter in i det här klippet så faller Robert för Agneta…)

En reaktion på ”Årets mest felplacerade raggningsreplik

  1. Du har bara så himla fel. Jag såg programmet och hans kommentar var inte alls felplacerad. Om du inte visste så är hon ett stort takida-fan, så jag tycker bara att det var gulligt av honom..
    Robert har fru och barn så han menade nog inget speciellt när han sa så!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s