Bostadens sedelpress gav oss ny platt-tv och Thailandsresa

Att Statens Bostadskreditnämnd upprepar profetian att bopriserna ska falla med 20 procent närmaste åren är ingen nyhet. Desto mer intressant att de har räknat ut hur mycket pengar svenskarna plockat ut ur sitt boende. Genom att höja lånen för konsumtion har man lyckats använda bostaden som sedelpress och fått ut 80 miljarder per år senaste decenniet. Tänk vad det betytt för BNP i landet, och tänk på vad det betyder för konsumtionen när räntan höjs och eventuellt priserna faller…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s