Björn Gustafsson finalens porrdans

Porrdans eller Björn Gustafsson i kostym vid en flygel. Bägge funkar lika bra som publikfrieri i Melodifestivalen. Salem Al Fakir valde det senare. Den extra kryddan på framträdandet gör honom ännu farligare inför finalen.

Läs Gunilla Brodrejs analys om varför bidraget borde klara sig till Oslo enbart på musikaliska meriter, mycket tack vare sin ”äkthet”.

Även om Fakirs låt är den som satt sig i mitt huvud, tror jag på Markus Larssons analys i Aftonbladet om vilket bidrag som har störst chans att vinna i Oslo:

”Kass smak är inget negativt i Eurovision Song Contest. Det är ett måste.”

Därför borde vi rösta på Timoteij om vi vill maximera chanserna i Eurovision. Eller på Eric ”wet look” Saade.

Bästa balladen är den Darin framför. Näst bästa balladen är den Anna Bergendahl sjunger, men hon gör det med lite mer avskalad charm än förhandsfavoriten Darin. Och det verkar som att den Melodifestival-röstande delen av svenska folket inte gillar ”förhandsfavoriter” och liksom i en anda av civil olydnad röstar på underdoggen. Det är en del av Bergendahls framgång (bortsett från att hon sjunger bra till en bra låt). Men är hon fortfarande ny och äkta ikväll, i våra ögon? Eller har hon toppat medieformen för tidigt? Nu är det ju hon som är förhandstippad…

Det står nog mellan Anna, Eric, Darin och Salem.

Inte Wahlgren (har inte kidsen på sin sida), inte Johnson (har inte starkaste balladen, även om han har en låt som passar honom väldigt bra), inte Jöback (för etablerad artist med för musikalpräktigt nummer, för att vinna tillräckligt med folkliga pluspoäng), inte Andersson (balladen drunknar bland de andra, Annas outsidercharm vinner över Jessicas smajl).

Bubblare: Ola och Timoteij. Om Ola spottar upp sig vad gäller utstrålning på scen – funkar loss lite helt enkelt, så kan han ge Eric en utmaning om girlie-rösterna. Timoteij kan explodera i ansiktet på oss när vi minst anar det. Eller pysa ut som en blindgångare. Etta eller tia, typ.

Mycket svårtippat startfält. Mycket spännande final. Må bästa låt, artist och publikfriande krydda vinna!

Missa inte uppladdningen inför i Sveriges Radio p4 19.30! Äntligen har även SVT fattat att man behöver ett eftersnack också (som radion redan haft i många år). Vid finalen nu ikväll sänds det även i teve, vid sidan av webben. Även Aftonbladet verkar ha laddat upp med biffig bevakning. med typ Bert Karlsson som programledare. Nu är det bara att putsa upp chipsskålen, ställa fram läsken och så kör vi!!!

En reaktion på ”Björn Gustafsson finalens porrdans

  1. Chipsen inköpta och colan på kylning.
    Glädje mej åt eftersnacket.
    Favorit finns men vet ej om den räcker ända till Oslo.
    Vet att min åldersgrupp förmodligen ej röstar……..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s