Wikipedia bättre än Sveriges samlade journalistkår

Vid Melodifestival-finalen i Globen fanns det tydligen 380 journalister. Vad gjorde de där? Twittrade åsikter?

Har sökt förgäves i en halvtimme efter hur poängen fördelade sig i finalen. Vilka fick folkets röster respektive jurygruppernas? Superintressant för att analysera hur det gick. Ingen, jag menar verkligen ingen, av de stora mediesajterna har förmått rapportera det. De bara direktsänder sina egna tevesändningar och chattar, twittrar och pruttar åsikter i parti och minut. Ingen har förmått rapportera rakt och utförligt om vad som hänt, med intervjuer med de som skapat rubrikerna. Det verkar som att det viktigaste är vad journalisterna TYCKER om det som hänt i Sveriges största underhållningsevenemang.

Till slut hittar jag det jag söker på Wikipedia. Det användargenererade innehållet är tydligen snabbare och mer att lita på än vad 380 journalister förmår att klämma ur sig på en halvtimme. Här finns den grundläggande nyhetsrapportering som har mer att göra med fakta än åsikter. Rakt och rappt. Wikipedia – den nya nyhetsbyrån.

2 reaktioner på ”Wikipedia bättre än Sveriges samlade journalistkår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s