Bankens råd är dyra

I Finansliv´s enkät  med 754 anställda inom bank och försäkring svarar hälften av de tillfrågade rådgivarna/säljarna att de någon gång eller flera gånger sålt produkter till kunder som de egentligen inte tycker att kunderna behöver. Närmare verkligheten ligger svaret på den mindre samvetsgranna frågan om hur ärliga kollegorna är mot kunden – hela 82 procent anser att kollegorna säljer produkter till kunderna som kunderna inte behöver.

Nye finansmarknadsministern Peter Norman undrade nyligen i ett tal hur det kan komma sig att den person som säljer en tv i en tv-affär kallas säljare men den som säljer en fond på bank kallas rådgivare.

Ja, det kan man verkligen fråga sig. Man kanske ska tvinga bankerna att ställa fram en ”Varning – nu följer en massa reklam för den egna bankens dyra fonder”-skylt på bordet vid varje ”rådgivning”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s