Spännande satsning på kommersiell pratradio

För första gången i Sverige så satsas det nu fullt ut på pratradio i den kommersiella delen av frekvensbandet. MTG Radio lanserar 4:e april Radio 1 i Stockholm, där bl andra Robert Aschberg och Fredrick Federley ska få fritt spelrum att ”ha åsikter” om sånt som får folk att lyssna och antingen hålla med eller kasta sig på telefonen för att ringa av sig sin ilska. Nyheter varje kvart under ”drive-time” antyder att man försöker flirta med traditionella SR-lyssnare som även bryr sig om att veta hur landet ligger innan man kommer fram till jobbet.

Pratradio är många gånger mer personalintensivt och därmed dyrare att göra än musikradio. Därför är det en modig satsning, och det ska bli spännande att se om Radio 1 landar i beviset på att det går att få kommersiell snurr på journalistiskt drivet innehåll i radio eller om det bara blir ännu ett exempel på att kommersiell radio inte förmår att uthålligt leverera annat än ”mer musik och mindre prat”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s