Lönsam duktighet

SvD skriver att ”hämtstress är bra affär för ny bransch”. Kommunals undersökning om hämttider på dagis – ”Alla andra hämtar tidigt” – visar att kundunderlaget finns. Men vem hinner med ett vanligt jobb på Söder om verkligheten är som Twitterinlägget SvD-artikeln citerar?

”går och hämtar dagisbarn, Söderstyle=16:00, Brommastyle=skicka barnflickan vid 14:00. Borås-style=låta barnen leka tills det stänger.

Karin Thunberg bidrar med en klok krönika i ämnet:

”…guldstunderna var just de där sena eftermiddagarna när han var ensam kung över legobitarna… Andra har svårare att anpassa sig, eller att orka långa dagar. Om det då går att ordna så de får gå hem tidigare är det självklart utmärkt. Men inte som modetrend, inte som det yttersta beviset på att man är en modern förälder som har råd med Rut.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s