”Mickan” – den perfekta nannyn?

Ständigt detta ”Solsidan”. Nu används karaktärerna i serien även i internutbildningen hos ett barnvaktsföretag. Läser i Svenska Dagbladet att personalchefen på Nannyakuten instruerar barnflickorna att tänka på hur ”Mickan” ser ut. Hennes look är väldigt ”gångbar”.

-Gärna ett par pärlörhängen som Mickan. De symboliserar moderskapet.

Klädkoden som gäller är ”preppy”. Blåjeans, kanske en liten blå kofta. Rosa topp, och gärna hästsvans.

-Sportigt, prydligt, klassiskt. Tänk Ralph Lauren, Peak Performance, Lacoste.

Enligt SvD är detta klädtipsen från Nannyakutens Wilhelmina Wachtmeister vid en personalutbildning där hon påpekar att det är troligt att barnflickorna kommer stöta på andra typiska Solsidan-karaktärer ute på jobb. Inte bara ”Fredde”, utan även en hel del ”Alex”. Den senare typen särskilt på Östermalm. Och inte bara där, då Svenskans walraffande reporter Matilda E Hanson även får höra att ”Vasastan är det nya Östermalm”.

Detta är inget ”tungt” scoop, inget grävande som kommer belönas med en guldspade, men likafullt ett lysande stycke journalistik som kröner en intressant artikelserie. För övrigt tror jag inte Nannyakuten behöver oroa sig för publiciteten. De lär nog bara få än mer att göra efter det här ”avslöjandet”.

En reaktion på ””Mickan” – den perfekta nannyn?

  1. Min flickvän arbetade som inneboende barnflicka (gjorde en hel del annat, typ som hembiträde, till exempel diska, tvätta, städa, servera med mera) på Östermalm några år i slutet av tonåren någonting i två olika familjer. Det var anbefalld klädsel (i första familjen, vit blus och svart kjol, i den andra vit skjorta och svarta snyggare byxor, vid lite skitigare arbete användes även förkläde, familjerna betalade dock för kläderna), Hästsvans, som du nämner, var också anbefalld.

    Det var alltså hennes arbetsgivare som krävde det. Båda av dem var riktiga överklassfamiljer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s