Förlåt, jag råkade visst gå före i kön

Jag ber om ursäkt, jag är rädd för att jag precis råkat åka i gräddfilen.

När jag sökte råd hos Författarförbundet om hur man ska redovisa sina honorarsintäkter i deklarationen, så fick jag höra i telefon att rådgivningstjänsten endast var för medlemmar. Hur blir man medlem då?

”För medlemskap krävs en utgiven produktion om omfång motsvarande två verk”

Och jag som är debutant. Jag lade på och ringde Skatteverket istället. Där är alla välkomna från första början.

Men när min allra första intervju inför boken (”Hög på Hus”, Albert Bonniers Förlag, release 27/3) publicerades i tidningen Vi idag så ser jag att jag fått titeln ”Alexander Norén, författare”. Fint värre. Men ursäkta alla riktiga författare, om jag därmed råkat gå före i kön lite granna.

Intervjun i Vi (på nätet refererad av Resume.se) tar fasta på den personliga berättelsen i boken, den om hur jag går från att ha tummen mitt i handen och älska asfalten till att längta ut till en villa i förorten att renovera för att sedan bara tråna efter ett nytt objekt att hugga tag i:

”Jag använde all fritid åt att gå på visningar.” Det säger Alexander Norén, mer känd som ett av SVT:s nyhetsankare och programledare för Gomorron Sverige. Nu har han skrivit en bok om sitt liv som bostadsberoende, som han lite skämtsamt kallar sitt överdrivna intresse för husmarknaden.

Men boken är också en konkret handbok i konsten att lyckas med bostadsaffären och undvika de värsta fällorna på bostadsmarknaden. Jag tar hjälp av ekonomisk psykologi och forskning kring beslutsfattande för att bland annat förklara varför så många förlorar vettet när de blir kära i ett hus och kastar sig in i en budgivning och drabbas av auktionsfeber. Slutsatsen av  erfarenheterna från min egen bostadskarriär och den teori som lyfts fram i boken är att vi människor är långt ifrån några rationella varelser. Särskilt inte när vi ger oss in i en bostadsaffär.

Om detta, bland mycket annat som har med bostadsmarknaden att göra, kommer jag att skriva om på Hög på Hus-bloggen som kompletterar boken på nätet.

3 reaktioner på ”Förlåt, jag råkade visst gå före i kön

 1. Hej Alexander!

  Måste säga att jag verkligen ser framemot boken! Kommer bli ruggigt intressant läsning! Du kan inte ordna ett signerat exemplar? Vore kul!

  Förresten måste jag säga att du är Kung i gomorron Sverige! Ulf:s skämt i all ära, men dagens om vädret var klass! Keep the good work up!

  1. Hej,

   Tack för uppmuntrande tillrop!
   Snart kommer boken. Ska se vad jag kan göra vad gäller signering av ex

   På återhörande,

   Alex

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s