Kaffemuggen på biltaket

Nu har jag gjort det igen. Ska bära in matkassen från bilen och hittar den inte. Har något av barnen varit snälla och tagit hand om den? Nä. Den finns bara inte. Den finns… kvar i kundvagnen på parkeringsplatsen utanför affären.

På vägen tillbaka dit försöker jag förstå hur jag kan ha glömt den. Förmildrande omständighet: när jag lyfte ur Hanna ur vagnen och skulle spänna fast henne i bilbarnstolen såg jag att det rann ut äppeljuice på golvet från doggybagen från McD. Springer in i affären för att få lite hushållspapper att torka upp äppelsjön med. Puh… nu kan vi åka hem. Och där glömmer jag kassen i kundvagnen.

På vägen tillbaka dit i hopp om att den finns kvar minns jag hur jag glömt barnvagnen utanför banken och kört därifrån (dock tom på barnen, som jag lyckligtvis kommit ihåg att sätta i bilen), och så den där klassikern – kaffemugg ovanpå biltaket när man ska tanka och sen kör iväg och… får en dusch av kaffelatte på vindrutan.

Hur går detta till? Kan någon snäll minnesforskare ge mig en förklaring? Någon klok människa ett husmorsknep för att undvika att detta ska hända igen? Snälla!

Snälla människor finns det i alla fall. En sådan tog hand om min kasse och bar in den i livset som förvarade den i kylen. Tack!

En reaktion på ”Kaffemuggen på biltaket

  1. Stackare! Det där är ju en klassiker. Gläd dig åt att det inte var någon svindyr teknikpryl!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s