Varning för Vistaprint

Skulle precis göra julkort. Ägnade nästan en timme åt att välja motiv, typsnitt, färgskala, anpassa bilden efter ramen osv. Det tar fem klick att ta sig förbi erbjudanden om att få bilden upptryckt även på kaffemuggar och musmattor, men till slut är jag framme vid kassan. Då märker jag att jag hamnat hos en filial till Ryanair. Jag måste betala en ”uppladdningsavgift” på 37 kronor! Till på köpet ska de ha 318 kr för att leverera dem lika snabbt som Fujidirekt brukar skicka, alltså på tre dagar. För en vecka får man betala 137 kr. När de i själva verket skrivs ut direkt…

Vistaprint kan konsten att hitta på avgifter som inte syns från början och vänta till sista steget med att avslöja vad hela kalaset kommer kosta.
Jag svor över den förlorade timmen i mitt liv, och loggade ur för att aldrig mer komma tillbaka. Gick till Fujidirekt som har töntiga mallar och världens fulaste typsnitt, men de kör i alla fall med raka rör och där gick det snabbt att få julkortseländet överstökat. Dessutom utan känslan av att bli solochvårad.

 

4 kommentarer

 1. Louise · december 4, 2012

  Hej Alexander!
  Tipps för nästa år; http://www.tinyprints.com, testa det! Har fantastiskt många fina olika valmöjligheter o super service!

  Varma hälsningar från zurich,
  Louise (tamm)

  • Alexander Norén · februari 19, 2013

   Tack för tipset om Tinyprints. Hoppas allt väl i Schweiz!

 2. Kiki Solender · december 13, 2012

  Hej Alexander! Vi skriver en uppsats och det vore toppen att få tillgång över statistik på sålda bostäder i Stockholm i tabellform som en matris så man slipper klicka objekt för objekt för att få veta detaljer? Vet du om det är möjligt? Tack på förhand. /Kiki

  • Alexander Norén · februari 19, 2013

   Hej, vet inte på rak arm. Kolla med de som tillhandahåller prisstatistik som t ex Ljungqvist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s