Två för en är bättre än halva priset

Läste om en brittisk bilförsäljare som misslyckats med att få iväg bilarna trots att han sålde dem med 50% rabatt. Så ändrade han i reklamen. Istället för halva priset, erbjöd han ”två för en”. Det sålde slut i ett nafs!

Rimligen borde fler vara lockade av ”halva priset”, eftersom det är fler som bara behöver en bil. Men uppenbarligen går det bättre att sälja ”två för en”, trots att man då själv måste sälja den bil som man inte behöver.

Är det känslan av knapphet som skapar köprusning? Känslan av att ”två för en”-erbjudande tar slut (”bäst att passa på!”), medan 50% rabatt ger för mycket känsla av att desperat vilja bli av med grejerna?

Hur som helst, man ska tydligen inte vara för rationell när man utformar säljbudskap…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s