Byta ofta inte bättre

DI´s ledare idag:

”De som aldrig har bytt fonder i premiepensionssystemet har fått sämre utveckling av sina pensionspengar än de som har bytt många gånger. Ju fler byten desto bättre genomsnittlig utveckling visar PPM:s statistik.”

Fel. det blir inte bättre bara för att man byter ofta. Den här statistiken som DI hänvisar till följer på den tidigare mätningen av PPM som påvisade motsatsen, att soffliggarna var vinnare. Det enda dessa två ”analyser” bevisar är att allting beror på vilken tidsperiod man mäter.

DI sällar sig till de som tror att man egentligen borde byta fonder ofta i PPM för att bli en vinnare. Därför är de kritiska mot förslaget att införa avgifter för de som byter ofta. För oss som tror att det viktiga är att man gör ett bra grundläggande val från början, ser långsiktigt på investeringen, och byter endast då man verkligen behöver, ja för oss är det bara bra om det införs avgifter för hoppjerkorna. Vi vill inte betala för deras fritidsnöje att daytrada på PPM-torget. Om de betalade för sig själva, kunde vi alla få ännu lägre avgifter för fonderna. Och låga avgifter, det är det enda man kan vara säker på att man verkligen vinner på i längden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s