Suspekt smörbrist

Apropå smörbristen som rapporterats om i media, när jag såg skylten i min butik om att det var på väg att ta slut i landets butiker ringde jag Svensk Mjölk och Arla för att höra mig för om orsakerna. För låg mjölkproduktion och ökad konsumtion av feta mejeriprodukter var det enstämmiga svaret. Fick statistik som belägg för det senare påståendet. Varför man inte importerade råvaran istället besvarades med att ”det ska vara svenska råvaror i svenskt smör”.

Robert ÖstlingEkonomistas tänker vidare i ekonomiska banor och funderar på om detta istället kan handla om en smart pr-kupp från mjölkböndernas sida för att vinna opinionsmässiga poäng som kan resultera i ökat stöd till landets mjölkbönder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s