Jag gråter nog hellre på Maldiverna

Jag läser i SvD Näringsliv om Sebastian Knutsson och Thomas Hartwig, som grundade spelbolaget King. De är tydligen nominerade i en tävling för bästa ”affärsbragd” 2016. Den egentliga bragden var resan som ledde fram till Candy Crush 2012. Så den enda bragd man kan tala om det senaste året är inkasseringen av stora stålar till grundarna. Men med tanke på prislappen är det nog av en bedrift i sig. Speljätten Activision köpte i höstas deras företag för 50 miljarder. Ett pengaregn som enligt SvD-intervjun ändå inte verkar ha ruckat om Sebastian och Thomas alltför mycket.

Några vilda champagnefester kan de inte berätta om.
-Jag gick hem och serverade köttfärssås och lättmjölk till barnen, säger Thomas Hartwig.

Det sägs att man inte blir lyckligare av pengar. Men köttfärsspillet på köksgolvet efter att ungarna slevat i sig den (med lättmjölk!) måste ändå känts lite lättare att leva med just den dagen. Hyr en kock när fantasin och tiden inte räcker till för nya nyttiga recept! Hyr in städpersonal när matfläckarna på golvet blivit för många! Kosta på sig fet-mjölk! När som helst kan man boka en resa till Maldiverna för höstlovet när vardagen känns för grå. Jag är övertygad om att det inte är champagnefester som är grejen med att vara rik. Men, vad vet jag? Jag plockar fortfarande kladdiga makaroner från köksgolvet för att ingen annan kommer göra det åt mig. Jag försöker inbilla mig att jag är lika lycklig för det. Går så där när jag läser framgångssagor i de rosa sidorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s